Σύμβουλος Ζελένσκι: 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο μέχρι στιγμής

Για πρώτη φορά, η Ουκρανία έδωσε έναν αριθμό για τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής – και, όπως φοβόταν, είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με την Bild. Αλλά οι ρωσικές απώλειες λέγεται ότι είναι πολύ πιο δραματικές.

Περίπου 10.000 στρατιώτες του ουκρανικού στρατού έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου. Αυτό δήλωσε ο Olexiy Arestovych, σύμβουλος του Προέδρου Volodymyr Selenskyj, σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

Αυτή την εβδομάδα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Olexiy Resnikov είχε ήδη παραπονεθεί ότι μέχρι και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται καθημερινά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αρέστοβιτς, περισσότεροι Ρώσοι παρά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται σε μόνιμη βάση. Την Παρασκευή, οι επιθέσεις του ουκρανικού πυροβολικού με δυτικά πυρομαχικά ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές, είπε και μίλησε για περίπου 600 πεσόντες Ρώσους στρατιώτες.

Ήλπιζε επίσης ότι η Δύση θα προμήθευε όπλα και πυρομαχικά ακόμη πιο γρήγορα. Προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, η Ουκρανία χρειάζεται, μεταξύ άλλων, γρήγορα περισσότερη δύναμη πυρός πυροβολικού, δήλωσε ο Arestovytch.

Η πόλη Sjewjerodonezk στην ανατολική Ουκρανία είναι ιδιαίτερα σκληρά μαχόμενη εδώ και μέρες.

Ο κυβερνήτης Sergiy Gajdaj περιέγραψε πριν από λίγες ημέρες το φρικτό και βάναυσο μπρος-πίσω για τον έλεγχο του τελευταίου προμαχώνα στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Ο ρωσικός στρατός “βομβαρδίζει τις θέσεις μας για ώρες, μετά στέλνει έναν λόχο από πρόσφατα κινητοποιημένους στρατιώτες, πεθαίνουν, μετά συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης και αρχίζουν πάλι τους βομβαρδισμούς”, δήλωσε ο Gajdaj. Έτσι είναι τα πράγματα στον τέταρτο μήνα της ρωσικής εισβολής.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Selenskyj δήλωσε την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη γραμμή του μετώπου ότι περισσότεροι από 31 000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 300 θανάτους την ημέρα.

Τα στοιχεία δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα. Αλλά είναι σαφές ότι ο βίαιος επιθετικός πόλεμος του Βλαντιμίρ Πούτιν αφήνει πολύ θάνατο και καταστροφή στο πέρασμά του.