Συγκρατημένη αισιοδοξία από τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Την αισιοδοξία του ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ίσως δούμε μια πτώση στην καμπύλη της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρύτανης του Αριστοτελείου είπε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και τη συγκέντρωση του κορωνοϊού: «Νομίζω ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς!»

Αναφερόμενος στην πανδημία ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

«Ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσαι αλλά και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μία άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους» σχολίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ.