Συγκλονιστικό γαλλικό “κατηγορώ” κατά της Γερμανίας και της Μέρκελ…

Για βαθιά κρίση του γάλλο-γερμανικού ζευγαριού, την οποία και αποκαλύπτουν οι τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει λόγο ο Jean-Loup Bonnamy, ειδικός στην πολιτική φιλοσοφία, άποψη την οποία και προσπαθεί να στηρίξει με το άρθρο του στην FIGAROVOX/TRIBUNE , στο οποίο και αναφέρει:

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

«Ο Ερντογάν αυξάνει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, η Γερμανία καθορίζει τη στάση της μόνο από τα εθνικά της συμφέροντα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ένας μύθος. Ενώ το Παρίσι βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με τον Πρόεδρο Erdogan, η Γερμανία έχει βάλει στο ίδιο επίπεδο, από τη μία πλευρά, τους Έλληνες – οι οποίοι ωστόσο είναι τα θύματα – και τους Γάλλους συμμάχους τους και, από την άλλη τους Τούρκους, καλώντας όλες τις πλευρές να «αποφύγουν την κλιμάκωση.

Εάν είχαμε πραγματικά μια ειδική σχέση με τη Γερμανία, τότε η Καγκελάριος Μέρκελ θα έπρεπε να μας έδινε την πλήρη υποστήριξή της, ενάντια στην επιθετικότητα και τον ισλαμικό επεκτατισμό της Τουρκίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι γαλλικές ελίτ, δεν υπάρχει πλέον προνομιακή σχέση μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ “ΚΑΤΗΓΟΡΩ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ