Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Mε αίτημα κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Από χθες άρχισε η επίδοση σε εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων, περίπου 6.000, και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00-15.00 που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας για την Αττική, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης για τη Θεσσαλονίκη, και στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων για την περιφέρεια.

Έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς και η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται στη Δημόσια Υγεία, καλεί τους επαγγελματίες υγείας έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ».

Αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι κάνουν πορεία προς τη Βουλή.