Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αυτήν την ώρα έξω από το Εφετείο – Κλειστοί δρόμοι

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα έξω από το Εφετείο η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στη διαδικασία της αξιολόγησης. Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11.30 έως τις 14.30.

Στη συγκέντρωση δεν μετέχουν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Η λεωφόρος Αλεξάνδρας και οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο έχουν κλείσει, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν προσφύγει στο Εφετείο για ακύρωση της απόφασης σχετικά με την απεργία. Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή. Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών. Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕΝ λυγίζει».