Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα – Απεβίωσε 96χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ

Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα. Μία γυναίκα 96 ετών, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Πρόκειται για την 101η νεκρή από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Kατά τη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα συνολικά  κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν μέχρι χθες 2.145.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι με τα ως σήμερα δεδομένα από παρόμοιους κορονοϊούς καθώς και τους ιούς SARS και MERS, φαίνεται ότι ότι μετά από λοίμωξη με το νέο ιό οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας, κάποιο πιο σημαντικό από τους άλλους. Φαίνεται πως η διάρκεια αυτής της απάντησης με αντισώματα θα κρατήσει τουλάχιστον ένα έτος με πιθανή μείωση μετά. Αν είναι αλήθεια ότι η λοίμωξη δημιουργεί ανοσία στα περισσότερα ή όλα τα άτομα και ότι η προστασία διαρκεί 1 έτος ή περισσότεροι τότε η μόλυνση αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων σε οποιοδήποτε δεδομένο πληθυσμό θα οδηγήσει στη συσσώρευση της αποκαλούμενης ανοσίας της αγέλης.

Αναφορικά με το θέμα των εμβολίων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 60 διαφορετικά εμβόλια που δοκιμάζονται σε προκλινική φάση και τουλάχιστον 3 στην πρώτη φάση κλινικών δοκιμών. “Είναι πολύ αρχικές οι παρατηρήσεις. Θα περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη”.