Stop στο Veto της Γερμανίας – Λεηλασία με εργαλείο το φόβο

STOP ΣΤΟ VETO ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 • Η συκοφαντία

Αν και τώρα οι χώρες του νότου υποκύψουν στις απαιτήσεις της Γερμανίας, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα για μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Αν τώρα που ο ιδιόμορφος εχθρός του κορωνοιού ρίχνει τους ανθρώπους κάτω και κανένας δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσοι τελικά θα σταθούν όρθιοι και πόσοι θα φύγουν από την ζωή, η Γερμανική πολιτική ηγεσία, επαναλαμβάνει το γνωστό μοτίβο:

 • Σύμφωνο σταθερότητας.
 • Δημοσιονομική πειθαρχία.
 • Οι τεμπέληδες του νότου.

Λεηλασία με εργαλείο το φόβο

Ο φόβος του πληθωρισμού, μην επανέλθει η εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, και άλλα παρόμοια ρηχά επιχειρήματα που μόνο σε αφελείς ή έχοντες άγνοια απευθύνονται.
Αλήθεια γιατί δεν θέλει Ευρωομόλογο η Γερμανία και οι, μόλις 2, περί αυτήν χώρες;;

 • Το Ευρωομόλογο θα χαλάσει τη συνταγή που λειτουργεί θαυμάσια έως τώρα, μεταφέροντας πλούτο από το Νότο στο Βορά της ζώνης του ευρώ.

Με ίδιο επιτόκιο δανεισμού έχουν όλοι την ίδια αφετηρία στο χρηματοοικονομικό κόστος παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, άρα θα ευνοηθεί και ο νότος που επί 30 και πλέον χρόνια του παίρνουν το αίμα με το βαμβάκι και νομίζουμε ότι μας χαϊδεύουν το μπράτσο.

 • Golden Boys, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι

Αυτή η λεόντια συμφωνία του συμφώνου σταθερότητας, σε συνδυασμό με την επιδότηση των κερδών των τραπεζών μέσω του επιτοκίου δανεισμού των αδύναμων κρατών (βλέπε νότος), έφερε σε τεράστια αδιέξοδα τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Το 2008 μας είπαν ότι έφταιγε η απληστία των golden boys.

 • Το 2010 έφταιγε η τεμπελιά μας, είμαστε διεφθαρμένοι, αλλά τους διαφθορείς τους προστάτευαν (Χριστοφοράκος) και σε πολλές περιπτώσεις παρενέβαιναν και για την προστασία των διεφθαρμένων.

Ο Σόιμπλε απειλούσε τους Έλληνες πολίτες κουνώντας το δάχτυλο, ότι πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, μολονότι γνώριζε ότι αυτή η απαίτηση ήταν ανεδαφική, ελέγχοντας και έχοντας στο πλευρό του την εγχώρια πολιτική ηγεσία.

 • Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης πρόσχημα για όλα τα εγκλήματα

Η Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, χρόνια τώρα εκπαίδευε τον λαό ότι για την Ναζιστική θηριωδία έφταιγε: η Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας: οι τεμπέληδες του νότου, οι απείθαρχοι, οι ανοργάνωτοι κλπ.

 • (τα PIIGS-γουρούνια ελληνιστί), έτσι μας ονόμασαν υποτιμητικά και φούντωναν με ικανοποίηση το ακροατήριο τους, που ένα μεγάλο μέρος του ήταν και είναι στην ανέχεια (περισσότεροι από 7 εκ. άνθρωποι στη Γερμανία έχουν εισόδημα κάτω από 550€/μήνα).

Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν και για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Γερμανία , παραγνωρίζοντας και αποσιωπώντας ότι “το δέντρο του φασισμού φυτρώνει στη δυστυχία , καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται από το νερό της ιστορικής λήθης”.

 • Ένας λαός που προσπαθεί να διώξει από πάνω του τις ενοχές για τα εγκλήματα των προγόνων του.Ένας λαός που δεν άφησε επιτηδευμένα η νεολαία του να μάθει την πραγματική ιστορία της πατρίδας του των τελευταίων 100 χρόνων.
 • Η λύση για το Νότο

Είναι άμεση ανάγκη όλες οι χώρες, που ζήτησαν την έκδοση Ευρωομολόγου, μαζί με την Γαλλία να συγκροτήσουν ενιαίο μπλόκ, για την δημιουργία ενιαίου νομίσματος. Πιστεύω ότι όταν θα αρχίσει να διαφαίνεται τέτοια λύση, η Γερμανία με τους δορυφόρους της θα υποχωρήσει, γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι μόνη της με την μικρή παρέα της (Ολλανδία, Αυστρία) δεν μπορεί να πάει μακρυά.

 • Αν παρά ταύτα δεν υποχωρούν, να προχωρήσουν τις διαδικασίες οι χώρες του Νότου και να ενώσουν την κοινή τους τύχη, αφού με την Γερμανική συμπεριφορά τον μέλλον τους είναι αόρατο. Η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη, οι χώρες του Νότου μπορούν να την ενώσουν. Καταλυτική θα ήταν μία γενναία στάση από τη Γαλλία, η οποία υπερέχει της Γερμανίας αμυντικά, λόγω πυρηνικών.

Παναγιώτης Χριστόπουλος