Στον θάλαμο επιχειρήσεων της COSCO με τα 1.300 καράβια

Στον θάλαμο επιχειρήσεων της COSCO με τα 1.300 καράβια

  • Στους Κινέζους, θα πρέπει να ξέρετε ότι μετράει πολύ ο ελληνικός πολιτισμός ως ο αρχαιότερος της Δύσης, γιατί οι ίδιοι είναι πολύ περήφανοι για τον δικό τους πολιτισμό, ως τον αρχαιότερο της Ανατολής.

ΒΗΜΑτοδότης

Στον θάλαμο επιχειρήσεων της COSCO με τα 1.300 καράβια | tovima.gr

Στους Κινέζους, θα πρέπει να ξέρετε ότι μετράει πολύ ο ελληνικός πολιτισμός ως ο αρχαιότερος της Δύσης, γιατί οι ίδιοι είναι πολύ περήφανοι για τον δικό τους πολιτισμό, ως τον αρχαιότερο της Ανατολής.

Επίσης, μετράει πολύ και η ελληνική ναυτιλία, καθώς έχουν ναυπηγηθεί στην Κίνα τουλάχιστον 1.000 πλοία ελλήνων εφοπλιστών, που σημαίνουν 50 δισ. δολάρια.

Γι’ αυτό και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (στη φωτογραφία) στην COSCO, όπου τον ξενάγησαν στον θάλαμο επιχειρήσεων για να του δείξουν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα 1.300 καράβια τους.

***

Πώς ήθελα να είχα ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά…

Το γνωστό ανά την υφήλιο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι έπαιζε σαν μουσικό «χαλί» την ώρα που ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η υπόλοιπη αποστολή έμπαιναν στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της COSCO για να συζητήσουν για τις προοπτικές της επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά.

***

Ας μοιραστούμε τη σοφία μας

Για τον πολιτισμό, στο bussiness forum share the vision οργάνωσαν ένα πάνελ, με θέμα spirit to share, με ομιλητές τη Λίνα Μενδώνη και έναν δικό τους καλλιτέχνη-αρχιτέκτονα, φίλο του προέδρου της Κίνας. Ο τρόπος που παρουσίασε η υπουργός Πολιτισμού τον ελληνικό πολιτισμό ως εξαγώγιμο αγαθό ενθουσίασε ιδιαίτερα τους Κινέζους, που έκαναν ουρά για να βγάλουν selfies. Εκτός όμως από αυτό, αρκετές κινεζικές εταιρείες που ασχολούνται με πολιτιστικές δραστηριότητες δήλωσαν έτοιμες να συνεργαστούν για τα θέματά τους με την Ελλάδα.

***