Στον Οικονομικό Εισαγγελέα οι διοικητικές αποφάσεις κατά της Folli Follie

Τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα) παρέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις σήμερα,  ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιλαμβάνει τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα διοικητικά πρόστιμα που επέβαλε σε έντεκα άτομα, ενώ γίνεται αναφορά για ενδείξεις τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν.

Ουσιαστικά δηλαδή η Επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Με τη στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

 Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, κατ’ αρχήν, αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγησης ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας.

Η εταιρεία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.