Στον εισαγγελέα τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα για επεισόδια στη Νέα Ιωνία

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν τέσσερα άτομα, μέλη της της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου Ρουβίκωνας, τα οποία συνελήφθησαν μετά από επίθεση σε μαγαζί στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, μεταξύ των συλληφθέντων για την επίθεση είναι και ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε 6 μοτοσικλέτες που ανήκουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τέσσερις συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς φαίνεται πως συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν μηχανάκια σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα και προκάλεσαν φθορές, ενώ τραυματίστηκαν 2 άτομα που βρέθηκαν στο χώρο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Σε ανακοίνωσή τους στα social media μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν: «Σήμερα το μεσημέρι τέσσερα μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Κατηγορούνται πως εχθές, 28/10/2023, στις 19.20, συμμετείχαν σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοτοσυκλέτες των μελών μας κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία στην Γ.Α.Δ.Α.».