Στον εισαγγελέα στέλνουν τη Volton – Υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών στους λογαριασμούς

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς ρεύματος που εκδίδει η VOLTON.

Πελάτες της ανακάλυψαν έκπληκτοι υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα –  εις βάρος τους με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθουν στο δήμο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων το περασμένο διάστημα έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών από δημότες του, αναφορικά με υπέρογκες χρεώσεις εις βάρος τους από την εταιρεία VOLTON (ΚΕΝ Παραγωγή και Εμπορία Ενεργειακών Προϊόντων Ανώνυμος Εταιρεία VOLTON Group of companies). Η εν λόγω εταιρεία συμπεριέλαβε στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων), χρεώσεις με υπερδιπλάσιο “καπέλο”:

1. Για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΤ) χρέωση με συντελεστή 3,50 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 1,55 ευρώ/τ.μ.

2. Για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΔΦ) χρέωση με συντελεστή 3,45 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 0,33 ευρώ/τ.μ.

Η αποκάλυψη είχε ώς αποτέλεσμα ο δήμος να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η οποία σχημάτισε δικογραφία  προκειμένου να διερευνηθούν οι δύο (προς το παρόν) πρωτοφανείς υποθέσεις για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας VOLTON.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρόκειται για μεμονομένες περιπτώσεις ή η εταιρεία έχει εισπράξει παράνομα υπέρογκα δημοτικά τέλη από όλους τους πελάτες της που βρίσκονται στο δήμο Αθηναίων και βέβαια αν αυτο έχει επεκταθεί και σε άλλους δήμους.

Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε…