Στον… αέρα Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

27.2.2021

Στον… αέρα Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα που κατά πάσα πιθανότητα θα τις «γιορτάσουμε» στο σπίτι μας

Τα νοσοκομεία σχεδόν γέμισαν, οι ΜΕΘ βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση, κλίνες από άλλες κλινικές μετατρέπονται  εν μία νυκτί σε κλίνες covid, κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί και πάλι στη Βουλή των Ελλήνων με βουλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο  βουλευτή να μπαίνουν σε καραντίνα. Η κατάσταση θέλει προσοχή…
Και μέσα σε όλη αυτήν την καταχνιά του κορωνοϊού πρόκειται να συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Θα εισηγηθεί την παράταση του lockdown. Αλλά όμως για πόσο; Για μια εβδομάδα; Για δύο ή και περισσότερες; Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Όπως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα που κατά πάσα πιθανότητα θα τις «γιορτάσουμε» στο σπίτι μας. Θα τσικνίσουν, όσοι  τσικνίζουν, στα μπαλκόνια τους. Τα καρναβάλια, όπως είπε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αν και οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει.
***

Ανησυχία για τα επιδημιολογικά στοιχεία τη Αττικής

Η επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει και την Πέμπτη μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αφού το θέμα ήταν τι θα γίνει με τα σχολεία. Η συνεδρίαση όμως αναβλήθηκε, καθότι υπήρξε ένα κώλυμα με την υπουργό Παιδείας. Συνεδρίασε όμως την Τετάρτη και εξέτασε το επιδημιολογικά στοιχεία. Απ΄ό,τι είπαν οι ειδικοί, τα στοιχεία αυτά δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά κυρίως στην Αττική. Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων  κάτι που ανησυχεί τα μέλη της Επιτροπής. Αυτός είναι ο λόγος που θα ζητήσουν παράταση της καραντίνας.
.
***
Έγινε όμως την Τετάρτη συζήτηση και για τα σχολεία. Όχι για το πότε θα ανοίξουν, αλλά πώς συμπεριφέρεται ο ιός μέσα σε αυτά. Για παράδειγμα, πόσα είναι τα κρούσματα, πώς γίνεται (στις περιπτώσεις που γίνεται) η μεταδοτικότητα του ιού, από μαθητή σε μαθητή; Από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό και από εκεί σε μαθητή; Από γονείς σε μαθητή; Δεν κατέληξαν και θα εξετάσουν και πάλι το θέμα παρουσία της υπουργού Παιδείας.
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ