Στο Τατόι κυβερνητικό κλιμάκιο για αυτοψία των εργασιών απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης

Στο Τατόι μετέβη σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά για αυτοψία των εργασιών αντιπυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία των εργασιών καθαρισμού και προληπτικής απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που γίνονται στην περιοχή του Τατοΐου υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον αναπληρωτή δασάρχη του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας Γιώργο Φρούσιο για τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις ανάγκες της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πολιτική Προστασία με αντικείμενο τον αντιπυρικό σχεδιασμό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 11 δήμαρχοι της Αττικής περιοχών ευθύνης, όπου εντοπίζονται περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, μεταξύ αυτών και η ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, 18 περιοχές της Αττικής σε 11 δήμους κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μεικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».