Στο ΠΙ και ΦΙ – από τον κόσμο του X.A και των Αγορών (17.11.2020)

ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ, όχι κομπασμοί και φανφάρες. Οι μάγκες και οι μαγκιές φαίνονται μόνον στα δύσκολα ή για να ακριβολογούμε στα πολύ δύσκολα.
ΑΓΟΡΑ ΤΑΣΗΣ πλέον και μέχρι νεωτέρας – ξεκάθαρα – το Χ.Α. Σε 2η μοίρα τα θεμελιώδη, προέχει το προς τα που τρέχει το Χρήμα.
 
ΞΕΧΑΣΑΝ και τα πολλαπλάσια θύματα του Covid 19, ξέχασαν και τον Μογγόλο, τις προβληματικές τράπεζες, ξέχασαν τα πάντα όλα.
ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ του Χ.Α γίνεται του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ, αλλά δεν τρέχει κάστανο.
Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, δεν υπακούει σε κανένα – ΟΛΟΥΣ μας παίζει όπως αυτή θέλει για πλάκα.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ και μακάρι να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, να δώσει κάτι τι πίσω από όλα αυτά που έχει στερήσει-αφαιρέσει από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των πολλών.
  • Γιατί υπάρχουν και ολίγοι που βρέξει – χιονίσει, φροντίζουν πάντα να έχει το… σπιτικό τους απόλα τα καλούδια. Ακολουθώντας απλά τους βασικούς κανόνες. Βλέπετε, το εύκολο δύσκολα το επιλέγει κανείς…

ΕΜΒΟΛΙΟ: Η δεύτερη επιτυχία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι κατασκευαστικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι ο κόσμος χρειάζεται πολλά διαφορετικά εμβόλια εάν θέλει να ελπίζει να περιορίσει τον ιό. Οσο ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το εμβόλιο για την καταπολέμηση της Covid-19, τόσο – επιπλέον – προσφέρουν και ελπίδα για την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε πιο γρήγορα σε μελλοντικές πανδημίες. Και τα δύο κορυφαία εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια πολλά υποσχόμενη mRNA και – συνδυαστικά – τα εξαιρετικά πρώιμα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν ότι ο κόσμος έχει ένα κρίσιμο νέο εργαλείο προκειμένου να ανταποκρίνεται γρήγορα όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με λοιμώδη νοσήματα.


ALPHA BANK: με την κ/φση στα… 980 εκατ. ευρώ.


COCA COLA HBC: ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ξανά κοντά στα 9,5 δισ. ευρώ.


EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Στα 1,56 δισ. ευρώ η αποτίμηση τους


AUTOHELLAS: Και τι δεν μας είχαν “σούρει”, απίστευτα πράγματα λες και ξέραμε ότι ερχόταν η Πανδημία. Χάθηκαν τώρα από… ηλεκτρονικού προσώπου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Στις 16 Μαρτίου ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ έγραφε τα χαμηλά του στις 484,40 μονάδες. ΟΚΤΩ μήνες αργότερα εμφανίζει ανοδική διαφυγή 42,73%, ο ΔΤΡ μετά το χθεσινό του ντελίριο πέρασε κι αυτός θετικός (+7,46%), ο 25άρης (+37,68%) και ο FTSEM (+47,58%). Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο DAX ενισχύεται 49,58%, ο DOW JONES 46%, o S&P500 στο +50,25% και ο NAsdaq +71,33%.

Η αγορά προεξοφλεί τα πάντα: Ζούμε σε έναν κόσμο που η εξάπλωση του διαδικτύου και των επικοινωνιών  έχει καταστήσει εφικτή την άμεση διασπορά των πληροφοριών.  Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν και μαθαίνουν τις ειδήσεις  σε κλάσματα δευτερολέπτου.  Εάν λοιπόν υπάρξουν ανακοινώσεις που αφορούν τα θεμελιώδη μεγέθη μιας εταιρείας ή ενός νομίσματος, αυτές αντικατοπτρίζονται ακαριαία στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

  • Τη στιγμή που εσείς βλέπετε μια είδηση, τη μελετάτε  και προσπαθείτε να αντιδράσετε σύμφωνα με αυτή, μέχρι να αντιδράσετε,  αυτή έχει ήδη αποτυπωθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο): Η μετοχή της ΑΛΦΑ άφησε πίσω της τις πρώτες αντιστάσεις στα 0,572 και 0,60 ευρώ και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 0,7144 ευρώ.

Παρελθόν αποτελούν οι πρώτες αντιστάσεις στα 1,257 και 1,29 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής. Αν η μετοχή δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 1,39 – 1,416, μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τα 1,486 ευρώ.

Υπερέβη την θεωρούμενη ισχυρή αντίσταση στα 0,444 ευρώ, η μετοχή της Eurobank και αυτό επιτρέπει στον τίτλο να ελπίζει σε κίνηση προς τα 0,50 ευρώ.

Για την Πειραιώς, η οποία ανέλαβε ρόλο “ταγού” στη σημερινή ανοδική κίνηση του Τραπεζικού κλάδου, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 0,90 και 1,076 ευρώ.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο): Προσπαθούν πλαγιοανοδικά Intralot (+18,11%), Ιντρακάτ (+3,59%), Lavipharm (+8,18%), Autohellas (+6,32%) και Cenergy (+1,66%), μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων αντέδρασε η o Mezz (+9,11%)

  • Τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 6/11 για την Ελγέκα (+7,04%) και στις 9/11 για την Pasal (+9,65%), ενώ επιστροφή αγοραστών σημειώθηκε σε Τρ. Αττικής (+12,41%), Μοτοδυναμική (+0,44%), Έλαστρον (+7,66%), MIG (+9,12%), Quest (+1,61%), Ιντρακόμ (+3,59%) και ΟΛΘ (+5,26%).

Τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 5/11 για Παϊρη (+2,73%) και AVE (+8,79%), τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Ελλάδος (+2,92%) και Frigoglass (+6,86%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο στον Δρομέα (+3,02%), ενώ αύξηση των συναλλαγών σημειώθηκε σε Μινέρβα (+1,68%), Ιντερτέκ (+8,53%), Moda Bagno (-3,33%) και Fieratex (-1,97%).

  • Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε CPI (-8,62%) και Πετρόπουλο (-3,33%), ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή σε Optronics (-6,43%) και Doppler (-6,14%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις σε Άβακα (+3,45%), Ικτίνο (+6,51%) και Ιντεάλ (+2,65%), ενώ στην περίπτωση της τελευταίας και στα 1,50 ευρώ άλλαξαν χέρια περισσότερα από 55000 τεμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι λίγες πλέον εκείνες οι μετοχές που έχουν προεξοφλήσει, δεν ξέρουμε και εμείς τι… Δεν δικαιολογούν επουδενί τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους και αν γυρίσει το κλίμα για τον άλφα ή βήτα λόγο θα έχουμε βίαιες διορθώσεις. Ας μην είμαστε πλεονέκτες ή στη… καλύτερη των περιπτώσεων, ας είμαστε τουλάχιστον προσεκτικοί.


Due to large size of #Tesla addition into S&P 500,S&P Dow Jones Indices is seeking feedback through consultation to investment community to determine if Tesla should be added all at once on rebalance effective date or in 2 separate tranches ending on rebalance effective date.
  • Εικόνα
It’s time for a new stock price push! #Tesla to join S&P 500 on December 21. Shares jump >5% postmarket on S&P 500 inclusion.
  • Εικόνα

Bitcoinhas decoupled from Gold. While the yellow metal has dropped after Moderna vaccine news, digital Gold (Bitcoin) continues to move higher.
  • ΕικόναΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.