Στο Πι και Φι από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών No.1 (26 Μαρτίου 2020)

ΜΕΡΟΣ 1

ΙΚΑΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ να στηρίξουν την υπόλοιπη αγορά οι Τραπεζικοί όμιλοι, με τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί να εκτιμούνται από σοβαρούς παράγοντες και ισχυρά Funds κάτι παραπάνω από υπερβολικές.

ΤΥΧΕΡΟΙ όσοι traders σήμερα αγόρασαν τα 600.000 τεμάχια της Eurobank που άλλαξαν χέρια με αρνητικό πρόσημο. Επίσης τα 315.000 κομμάτια της ΑΛΦΑ, τα 530 χιλ. τμχ της ΕΤΕ και μόνον στην ΠΕΙΡ δεν είχαμε δώρα. Δόθηκαν όμως αρκετά αντίδωρα μεταξύ +1,1% και +2%. Κινούνται τώρα μεταξύ +10% και 14%… Με το τζίρο τους να καλύπτει το 35% του συνολικού των 45,8 εκατ..

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Συνεχίζει, ενώ ο Ελλάκτωρ ούτε με ανυψωτικό μηχάνημα μπορεί να ξεφύγει από τα επαίσχυντα 0,6300 -0,6500 ευρώ. Δεν υπάρχει βλέπετε “Περιστέρης” εκεί. Ο ΚΥΡΙΟ εκτός του κλίματος, πληρώνει κυρίως την μτχ του… Ελλάκτωρα και μία πολύ παράξενη “εμπλοκή”.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ οι καιροί για την ΜΟΗ και εν μέρει για τα ΕΛΠΕ. Και οι δύο στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ΑΠΕ όπου κυρίαρχος είναι η απίστευτη ΤΕΝΕΡΓ.

ΠΕΡΦ: Στο +20% η μτχ στα 2,8000 ευρώ αλλά με ελάχιστα κομμάτια οι συναλλαγές στα υψηλά της, 10 τον αριθμό. Οι αγοραστές μαζεύουν στα 2,4200 και πιο κάτω και πολύ καλά κάνουν.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ στα μικρά… Ακόμη και αυτά που εμφανίζονται με σημαντικά ανοδικά ποσοστά, παραπλανούν… πλάνην οικτράν στις 9 από τις 10 περιπτώσεις. Έτσι γίνεται όμως πάντα, πρώτα μα δέσουν, να πείσουν τα Μεγάλα και μετά έρχεται η δική τους σειρά. Μόνον που τώρα έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα… Οπότε, μεγάλη προσοχή για αποφυγή εγκλωβισμών.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ, αρκετοί, πολλοί θα λέγαμε. Επικεφαλής όπως πάντα οι Χαιδεμένοι και οι Κορδέλλοι…