Στο εδώλιο για κακουργηματική διαρροή βίντεο ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες παραπέμπεται να δικαστεί ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής συντρόφου του.

Η παραπομπή αφορά τη μία από τις δύο υποθέσεις για τις οποίες είχε απολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων (η δεύτερη εκκρεμεί στην ανάκριση) και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπει σε δίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, κρίνοντας ότι η πράξη τελέστηκε επί σκοπώ βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος παρουσιαστής τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη διαρροή βίντεο (η πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης) σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ωστόσο, κατά αυτής της απόφασης ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως και έγινε.