Στο δικαστήριο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου – Αναβολή θα ζητήσει ο Αλ. Κούγιας

Στο δικαστήριο έφτασε το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 και την απόπειρα δολοφονίας της στις 11 Απριλίου 2021 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Παρόντες στο δικαστήριο είναι η μητέρα και ο πατριός της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο συνήγορος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει αναβολή της δίκης και το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει εάν το κάνει δεκτό το αίτημα ή θα δώσει απλώς μια διακοπή για κάποια ημερομηνία εντός του επόμενου 20ήμερου.

Γιατί θα ζητήσει την αναβολή ο Αλ. Κούγιας
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας ανάφερε ότι ήδη έχει υποβάλει μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης λόγω κωλύματος εξαιτίας της συμμετοχής του σε άλλες δίκες, που αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Αλ. Κούγιας είπε ότι δικονομικά -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δύο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η κυρία Πισπιρίγκου, δηλαδή η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και εκείνη που αφορά τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι τη χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας.