Στο 2,75% το αρχικό επιτόκιο για το ευρωομόλογο της Μυτιληναίος

Στο 2,75% διαμορφώνεται το αρχικό επιτόκιο για το 5ετές ευρωομόλογο αξίας 500 εκατ. ευρώ, της Μυτιληναίος, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται να κλείσει σήμερα το μεσημέρι.

Το βιβλίο άνοιξε σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στις 14:00 ώρα Λονδίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών, το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί στην περιοχή του 2%.

Υπενθυμίζεται πως την έκδοση και τη διάθεση των ομολογιών λήξης 2024 θα πραγματοποιήσει η άμεση θυγατρική της Μυτιληναίος με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank, J.P. Morgan Securities, Credit Suisse Securities, Goldman Sachs International και Nomura ενώ Lead Managers του βιβλίου προσφορών έχουν αναλάβει οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Οι ομολογίες οι οποίες θα διαπραγματεύονται στην αγορά του Λουξεμβούργου αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση “ΒΒ-” από την S&P και ανάλογη με αυτήν που έχει θέσει ο οίκος για την Ελλάδα, ενώ η Fitch θα τις βαθμολογήσει με “ΒΒ”, ένα σκαλοπάτι υψηλότερα από το rating της χώρας και στα ίδια επίπεδα με αυτά που βαθμολογεί την εταιρεία.

Όπως επεσήμανε η Fitch σε πρόσφατο report, η αξιολόγηση της Μυτιληναίος υποστηρίζεται από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις χαμηλού κόστους μεταλλουργικές δραστηριότητες καθώς και από την ισχυρή και συνεχώς ενισχυόμενη θέση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρει ένα “μαξιλάρι” έναντι της μεταβλητότητας των ταμειακών ροών.