Στις Φυλακές Κορυδαλλού ο 52χρονος που σκότωσε τους δύο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά

Στις Φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο 52χρονος από τη Μονεμβασιά, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου σκότωσε με το όχημά τους δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο 52χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια χθες το βράδυ.

Στην απολογία του φέρεται ότι υποστήριξε ότι δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό. «Τη Μεγάλη Παρασκευή, άρχισα να έχω προβλήματα με τη μέση μου. Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη. Στην αρχή ένιωθα καλά. Δύο ημέρες πριν το περιστατικό ένιωσα περίεργα, ένιωσα ότι έσπαγε το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φερθώ φυσιολογικά. Δεν θυμάμαι τίποτα. Φίλοι μου είπαν ότι σε εστιατόριο που βρισκόμουν, φερόμουν αλλοπρόσαλλα», φέρεται ότι είπε. Οι αστυνομικοί περιέγραψαν με λεπτομέρεια όχι μόνο τον τρόπο που ο οδηγός του οχήματος παρέσυρε και άφησε αιμόφυρτους τους δύο άνδρες που επέβαιναν στη μηχανή αλλά και πώς επέστρεψε στο σημείο της παράσυρσης για να αποτελειώσει τα θύματά του.

Με μια συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμία εξήγηση από τον κατηγορούμενο, στη δικογραφία οι Αρχές αποτυπώνουν τα δραματικά λεπτά. «(…) Ο κατηγορούμενος συνέχισε την πορεία του παρασύροντας κάτω από το όχημα αρχικά και τους δύο για μικρή απόσταση και ακολούθως τον οδηγό Δ.Μ. για απόσταση περίπου 300m όπου έλαβε τέλος η παράσυρση, με τον Δ.Ν. να παραμένει επί του οδοστρώματος και τον οδηγό του αυτοκινήτου να συνεχίζει την πορεία του. Μετά από 15 λεπτά διήλθε εκ νέου από το σημείο με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά κινούμενος επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα αριστερά προς το σημείο που υπήρχε πεσμένος επί του οδοστρώματος ο Δ.Ν. και ως άνω παθών γιατρός που επιχειρούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες με έτερο άτομο και συνέχισε την πορεία του προς το σημείο σύγκρουσης όπου παρέσυρε πλαστικούς κώνους σήμανσης που είχαν τοποθετηθεί από την υπηρεσία για την εκτροπή της κυκλοφορίας και αποκλεισμό της οδού και ακολούθως παρέσυρε τον πεσμένο σε θέση ανάνηψης ανωτέρω συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας για απόσταση περίπου 200 m. Μετέπειτα συνέχισε την πορεία του χωρίς να συμμορφωθεί στο σήμα στάσης που του δόθηκε με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από αστυνομικό που τον ακολουθούσε με δίκυκλη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος αριστερά δεξιά με κίνδυνο να εμβολίσει την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε και στάθμευσε το όχημά του σε χώρο στάθμευσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τη διέλευση από το σημείο του ανώτερου αστυνομικού όπως και εταίρου ακολουθώντας πορεία προς Μονεμβασιά διήλθε από την αριστερή πλευρά του σώματος του πεσμένου επί του οδοστρώματος Σ.Α. πατώντας με τον οπίσθιο δεξιό τροχό το κεφάλι του. Συνέχισε την πορεία του προς το κέντρο της Μονεμβασιάς και επανήλθε σε αντίθετη κατεύθυνση. Περίπου 20m πριν τον πεσμένο επί του οδοστρώματος Σ.Α. πραγματοποίησε στάση εκ νέου κίνησης του οχήματος και παρασύροντας ελαστικούς κώνους σήμανσης και δη πάνω από το σώμα του Σ.Α.»

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.