Στην Impala περνά η Creta Farms – «Πράσινο φως» στο σχέδιο εξυγίανσης

Την έγκρισή του για το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms έδωσε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, ανοίγοντας, ουσιαστικά, τον δρόμο για τη μεταβίβαση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στον επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίο.

Πιο αναλυτικά, το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» στο σχέδιο, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει το «κούρεμα» σε ποσοστό άνω του 60%, των οφειλών της Creta Farms και την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης τεσσάρων εκατ. ευρώ, ισομερώς μοιρασμένα μεταξύ του κ. Βιντζηλαίου και των πιστωτριών τραπεζών. Αξίζει να αναφερθεί πως το αμέσως προηγούμενο διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εγκρίνει ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα, κρίνοντας ότι είναι συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές, στις οποίες αφορά.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία μέτρησης της κατανάλωσης IRI, από μερίδιό 4,8% σε αξία και 3,8% σε όγκο, που κατείχε τον Νοέμβριο του 2019, έφτασε σε 15,8% και 13,3% αντίστοιχα τον περασμένο Ιούνιο, πορεία αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με αυτή των ανταγωνιστών της, όπως η Νίκας.