Στην επίθεση ο Μασούτης: Επενδύσεις 25 εκατ. και 10 νέα καταστήματα στην Αττική μέσα στο 2020

Στην επίθεση ο Μασούτης: Επενδύσεις 25 εκατ. και 10 νέα καταστήματα στην Αττική μέσα στο 2020

Γιώργος Μανέττας

Γιώργος Μανέττας

ΕΘΝΟΣ

H Μασούτης εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα στο Περιστέρι, το οποίο θα απασχολεί συνολικά 40 άτομα προσωπικό. Νέες επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ δρομολογεί μέσα στο 2020 η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», με στόχο την επέκταση και την ανακαίνιση του δικτύου των καταστημάτων της.
  • Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος στο Περιστέρι, το πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του δικτύου θα συνεχισθεί, με έμφαση στην Αττική, και ειδικότερα στα Δυτικά Προάστια, όπου θεωρεί πως υπάρχουν ευκαιρίες για την αλυσίδα.
….

Κομβικό σημείο στην στρατηγική της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας είναι η τιμολογιακή πολιτική. Οι ανταγωνιστικές τιμές αποτελούν προτεραιότητα καθώς όπως αποκάλυψε ο κ. Μασούτης μόνο τη διετία 2018-2019 η εταιρεία δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ προκειμένου να μειώσει μεσοσταθμικά κατά 1,5% το επίπεδο των τιμών της και να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τους άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

Οι παραπάνω επενδύσεις αποτυπώνονται και στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Για το 2019, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,5% και να «κλείσουν» στα επίπεδα των 830 εκατ. ευρώ ενώ ενισχυμένη αναμένεται και η κερδοφορία, η οποία σε επίπεδο EBITDA θα διαμορφωθεί σε περίπου 43 με 44 εκατ. ευρώ από 39 εκατ. ευρώ πέρυσι. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η κατανάλωση συνεχίζει να κινείται σε «ρηχά νερά» (1% με 2% αύξηση) καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν με φειδώ.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών, μετά την Προμηθευτική, ο κ. Μασούτης δεν το απέκλεισε ωστόσο είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να συζητά. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η τάση συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ θα συνεχιστεί, όπως αντίστοιχα έγινε και με τις τράπεζες και προέβλεψε ότι θα παραμείνουν 4-5 μεγάλοι παίκτες στην αγορά, ένας εκ των οποίων θα είναι η Μασούτης«Είμαστε ρυθμιστές της αγοράς και σίγουρα θα είμαστε μεταξύ όσων θα παραμείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως σήμερα (20/12) η Μασούτης εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα στο Περιστέρι, το οποίο θα απασχολεί συνολικά 40 άτομα προσωπικό. Ο Marketing Manager της εταιρείας, Σταμάτης Δαυίδ, στο πλαίσιο των εγκαινίων, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του καταστήματος, σημειώνοντας πως έρχεται να δώσει μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία σε ανταγωνιστικές στους κατοίκους της περιοχής. Το παρών στα εγκαίνια έδωσε και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε την εταιρεία, διαβεβαίωσε τη διοίκηση ότι θα σταθεί αρωγός σε ότι χρειαστεί. Να σημειωθεί πως η Μασούτης διαθέτει σήμερα δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική, και απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους.

2masoutis_photo.jpg