Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη- θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπίχνερ, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σολτς θα παρακαθήσει σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός ηγέτης θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Δύο ημερες νωρίτερα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, την Αθήνα θα επισκεφτεί η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ θα μεταβεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.