Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και στην οικονομία… (του Γιώργου Κράλογλου)

Όταν κεφαλαιοποιείς τους Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού στη δική σου (εμετική) παιδεία, πως να μην πεις καινοτομία και τον πιτόγυρο… Εκεί βαδίζουμε.

  • Διαφημίζουμε (περί αυτού πρόκειται) ένα 4ήμερο (δυστυχώς και δημοσιογραφικά), τα 5-10 ψυχανώμαλα ρεμάλια που μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον πλανήτη (ειδικά στην Αφρική) δεν θα είχαν την άνεση να εκτονώσουν την ανωμαλία τους, αν δεν υπήρχαν (όπως αποδείχθηκε) τα ξέφραγα ελληνικά αχούρια, γνωστά και ως Πανεπιστήμια.

Και στην ελληνική Βουλή (μόνο στην ελληνική) αν ζητήσεις απελευθέρωση των ΑΕΙ από τον σκληρό κομματικό πυρήνα (με τα ειδικά φοιτητικά σώματα ασφαλείας, τα κοντάρια και τα σημαιάκια), θα σου κρεμάσουν κουδούνια. Δεν θα βρίσκεις ούτε κυβερνητικό βουλευτή, να παρακολουθήσει τη συζήτηση.

  • Ρωτήστε την αλητεία των Εξαρχείων της Στουρνάρη, της Πατησίων, των αχουριών στου Ζωγράφου, ποιο είναι το ποσοστό τους σε ψήφους, στη βάση των κομμάτων. Και ειδικά στα κομματικά δεκανίκια των κυβερνήσεων.

Κλείνουμε τα εστιατόρια και τα σουβλατζίδικα (πολύ σωστά, γιατί εκεί που φθάσαμε δεν είναι να παίζεις με την υγεία) και ετοιμάζουμε άλλους 250.000 νέους άνεργους (τόσους υπολογίζει η αγορά) που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να κινηθούν συγκοινωνιακά (για μεροκάματα, εδώ και εκεί), αλλά “χάθηκαν” τα σχέδια για άνοιγμα συγκοινωνιών και στον ιδιωτικό τομέα. Άνοιγμα, με ένταξη στο συγκοινωνιακό δυναμικό και ιδιωτικών λεωφορείων. Αυτών που κάθονται, λόγω πανδημίας.

  • Και στην ελληνική (μόνο στην ελληνική Βουλή) έτσι και τολμήσεις να μιλήσεις για ιδιωτική συγκοινωνία θα βουίξει ο κόσμος για να μη χαθεί, το μέγα κρατικό κομμάτι… που μαζί με τον έλεγχο μεταφορών και δρόμων, κουβαλάει στις κάλπες πάνω από 15% βέβαιες ψήφους.

Ρωτήστε και τους ταξιτζήδες που το παίζουν και πολιτικά και κομματικά… αλλά, ταυτόχρονα, ξεκαρδίζονται στα γέλια με την κατάντια.

  • Αφήνουμε να μουχλιάζουν στα συρτάρια υπουργείων και υπηρεσιών της Περιφέρειας υποθέσεις επιχειρηματικών δράσεων (ψάξτε με προσοχή τι συμβαίνει στην Αττική και ειδικά στην Ελευσίνα, στον Ελαιώνα, στον Ασπρόπυργο, στον Πειραιά και κοντά σε περιφερειακές οδούς) “…γιατί τώρα με τον Covid -19 και τις δυσκολίες στις επαφές αδυνατούμε να κάνουμε διεκπεραιώσεις…”, (απολογούνται οι κρατικοί υπάλληλοι).