Στην Αθήνα διακομίζεται ένας κρατούμενος των Φυλακών Αλικαρνασσού – Υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα επεισόδια

Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα μεταφερθεί ο ένας εγκαυματίας κρατούμενος που τραυματίστηκε από τη φωτιά στα πρόσφατα επεισόδια στις Φυλακές Αλικαρνασσού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η κατάστατη της υγείας του κρίνεται πολύ σοβαρή και οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων του, κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη εντός της ημέρας εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο δεύτερος εγκαυματίας είναι διασωληνωμένος, ωστόσο η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται σταθερή και, σύμφωνα με το cretapost, αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία αφύπνισής του. Ο τρίτος κρατούμενος νοσηλεύεται στην κλινική σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν δύο αλλοδαποί, 25 και 30 ετών αντίστοιχα, κρατούμενοι στο ίδιο κελί άρχισαν να διαπληκτίζονται για προσωπικές διαφορές. Η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας Έλληνας 33 ετών που ήταν στο ίδιο κελί μαζί τους.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Και ενώ η κατάσταση φαινόταν πως είχε ομαλοποιηθεί και το συμβάν είχε τελειώσει, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο κελί τους, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και οι τρεις κρατούμενοι που βρίσκονταν μέσα.