Στην Αρμενία ο Νίκος Δένδιας

Στο Ερεβάν μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να έχει συναντήσεις με Αρμένιους ανώτατους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν και στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε γίνει η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας.

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ενώ στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σούρεν Παπικιάν.

Η επίσκεψη στην Αρμενία θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις Ε.Ε. – Αρμενίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών. Η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Ερεβάν, είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2020.