Στην Αρχαία Αγορά κάτω από μια ελιά, με φόντο την Στοά του Αττάλου

Παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από κοινού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/POOL INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Στην Αρχαία Αγορά κάτω από μια ελιά, με φόντο την Στοά του Αττάλου

  1. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι επέλεξε την Αρχαία Αγορά, που είναι τόπος δημοκρατικού διαλόγου ως την «καρδιά» του παρελθόντος μας, αλλά και στην παντοτινή έδρα της Δημοκρατίας που σήμερα υποδέχεται ένα σύγχρονο επίτευγμά της.

ΒΗΜΑτοδότης

  • Η δε Ούρσουλα φαινόταν ικανοποιημένη που μπόρεσε να πληροφορηθεί δια ζώσης πώς θα εφαρμοστεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Και ξέρετε ποιοι ήταν οι πολίτες που συζήτησαν με την Ούρσουλα;

Ένας 36χρονος κτηνοτρόφος, ο Δημοσθένης Κουστέρης από τα Μέγαρα, μία παιδίατρος η Γεωργία Πανισόη (εξειδικευμένη νεογνoλόγος), μία καλλιτέχνης η Ευγενία Λιάκου (ηθοποιός- τραγουδίστρια), μία εκπρόσωπος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων η Νάντια Σίντου- Μαντέλα, ένας εκπρόσωπος των ΑΜΕΑ ο Βασίλης Κούτσιανος, ένας Νέος Γονιός η Μαρία Πιτσάκη (δικηγόρος μητέρα 3 παιδιών) και ένας μαθητής, ο Ταξιάρχης Κουρής, μαθητής Β Λυκείου 2ο Λύκειο Μοσχάτου.

  • Ο μαθητής ρώτησε για την εκπαίδευση με τον Πρωθυπουργό να απαντά πως δεν υπάρχει υποκατάστατο του σχολείου και ότι το σχολείο του μέλλοντος θα διευρύνει το γνωστικό αντικείμενο που θα διδάσκεται και θα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν την διδακτική ύλη.

***