Στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

Στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, για τη δολοφονία της οποίας έχει προφυλακιστεί η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο πατέρας του 9χρονου κοριτσιού και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι του γραφείου της 18ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευέλπιδων, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο αυτό ο Μάνος Δασκαλάκης θα αναγνωρίσει τη γυναίκα, η οποία οποία έφερε στον κόσμο τρία παιδιά τους, ως κατηγορουμένη για τη δολοφονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης τους.

Την ίδια ώρα, με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι έρευνες γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πασπαρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Παρότι στο πιστοποιητικό της 69χρονης γυναίκας, που έφυγε από τη ζωή το φθινόπωρο του 2020, αναγράφεται ως αιτία θανάτου «νεόπλασμα μήτρας – οστεολυτικές βλάβες», οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει και αρχίζουν να λαμβάνουν όλα τα έγγραφα από τις παρατηρήσεις και τα πορίσματα των γιατρών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν και τις οικονομικές συναλλαγές που τη δυνατότητα να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης για λογαριασμό της θανούσης. Η 69χρονη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού είχε διορίσει από το 2017 ως ειδικό πληρεξούσιό της τον πατέρα των τριών κοριτσιών, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μικρότερο των 33 μήνων.

Η Ευγενία Κούτρα, που είχε χάσει τον άνδρα της και δεν είχε παιδιά, μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν τον Φεβρουάριο του 2017, με συμβολαιογραφική πράξη εξουσιοδότησε τον Μάνο Δασκαλάκη να εισπράττει την μηνιαία σύνταξη της, να πραγματοποιεί καταθέσεις και αναλήψεις σε τραπεζικούς της λογαριασμούς και να την εκπροσωπεί σε οποιαδήποτε υπόθεση της σε δημόσια, δημοτική και φορολογική Αρχή. Μάλιστα έδινε το δικαίωμα στο Μάνο Δασκαλάκη να διορίζει και ο ίδιος άλλους πληρεξούσιους με παρόμοιες αρμοδιότητες.