Στη Βουλή το θέμα των παιδικών σταθμών -Κατέθεσε ερώτηση η ΝΔ- 35.000 παιδιά εκτός

Στη Βουλή πάει το θέμα των παιδικών σταθμών η ΝΔ, με την τομεάρχη Παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως να καταθέτει σχετική ερώτηση.

Οπως παραδέχθηκε χθες ο γγ του υπουργείου Εργασίας φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Ο γγ του υπ. Εργασίας προσπάθησε να απεμπολήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και να τις ρίξει στους δήμους.

Η κυρία Κεραμέως κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ερώτηση στη Βουλή καλώντας τους να απαντήσουν με στοιχεία για το πόσα παιδιά μένουν εκτός, πότε σκοπεύει να φτιάξει τους 2.000 νέους παιδικούς σταθμούς που υπόσχεται η κυβέρνηση, και πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Ολόκληρη η ερώτηση της  κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών:  είναι άδικο και το κάνετε πράξη»

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2018

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ότι 35.000 παιδιά δεν θα έχουν θέση φέτος σε παιδικούς σταθμούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
• Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση
• Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών: είναι άδικο και το κάνετε πράξη»

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2018

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, ερωτάσθε:

1. Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;
2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;
3. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;
4. Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας