Στη Βουλή στις 12 Μαΐου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Για τις 12 Μαΐου προγραμματίστηκε η ακρόαση της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αλματώδη αύξηση των τιμών του ρεύματος.

Στη σχετική επιστολή τους τα κόμματα είχαν καταγγείλει φαινόμενα  αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών.

Την απόφαση να κληθεί προς ακρόαση της διοίκησης της ΡΑΕ έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του τονίζει: «Η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων».

Από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Χάρης Καστανίδης υποστήριζε ότι κρίνεται επιβεβλημένη η επείγουσα πρόσκληση και παρουσία ενώπιον της Επιτροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές.