Στη Λακωνία ο Σ. Τσιόδρας μετά τον εντoπισμό πολλών κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργάτες γης

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργάτες της περιοχής.

Οι επιστήμονες θα εκτιμήσουν επιτόπου τις συνθήκες και μαζί με τις τοπικές Αρχές θα καθορίσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού.

Τον κ. Τσιόδρα συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Οι αρμόδιοι θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Από χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση του ιού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Έχουν ήδη διεξαχθεί περισσότερα από 150 rapid tests στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά στην κοινότητα.