Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής – Παραδόθηκε στο Α.Τ. της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης

Το δρόμο για τις φυλακές θα πάρουν συνολικά 41 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να μην τους χορηγήσει σε αναστολή στην εκτέλεση της ποινή τους.

Βάσει της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός θα οδηγηθούν στη φυλακή. Πριν από λίγο παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αναλυτικά οι ποινές
Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Ιωάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη
Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη

Την ίδια οδό θα ακολουθήσουν και οι «πυρηνάρχες» Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης, όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς.

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε κάθειρξη 6 και 7 ετών. Συγκεκριμένα, την ποινή τους θα εκτίσουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ποιοι καταδικασθέντες παίρνουν αναστολή

Με βάση την απόφαση για δώδεκα άτομα η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών είναι οι πρώην βουλευτές Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια και Κουκούτσης. Απαγόρευση εξόδου και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ είναι οι περιοριστικοί όροι των πρώην βουλευτών που αφήνονται ελεύθεροι.

Στη φυλακή δεν θα πάνε επίσης οι: Σκάλκος, Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Δασκαλάκης. Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.