Στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών η Γκιλέν Μάξγουελ, σύντροφος του Τζέφρι Έπστιν

Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της, όπως όλα δείχνουν, η Βρετανή άλλοτε κοσμική Γκιλέν Μάξγουελ, η οποία κρίθηκε ένοχη από το σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, με βασικό τη σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του θανόντος χρηματομεσίτη Τζέφρι Έπστιν.

Η 60χρονη Μάξγουελ δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά.

«Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, την Τετάρτη το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκιλέν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς, τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας το θάρρος των κοριτσιών τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Μάξγουελ.

Τα θύματα και οι συγγενείς τους εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την απόφαση. Ο νομικός εκπρόσωπός τους τόνισε ότι υπέστησαν διπλή κακοποίηση, πρώτα σεξουαλικά έως και 25 χρόνια πριν, και μετά λεκτικά, όταν η πλευρά της Μάξγουελ τους εξύβριζε συστηματικά ώστε να κάμψει το ηθικό και τη δύναμή τους να καταθέσουν – χωρίς επιτυχία ευτυχώς.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, προφυλακίστηκε στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Η ποινή που θα εκτίσει αναμένεται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.