Στέφανος Μήτσιος για εκλογές ΟΕΕ: Στόχος μου η δημιουργία ενός σύγχρονου, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος

Είναι πλέον αποδεκτό ότι η εποχή στην οποία ζούμε, είναι μια εποχή μεγάλων και δραματικών αλλαγών. Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον αλλάζει ραγδαία καθημερινά, και, ως φυσικό επόμενο, ο τομέας της φορολογίας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από όλες αυτές τις δυνάμεις που τόσο δραστικά μετασχηματίζουν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα, επιχειρήσεις και φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα, βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ριζικής αναθεώρησης του φορολογικού περιβάλλοντος της χώρας, με την Πολιτεία να εξετάζει – μεταξύ άλλων – την πλήρη ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών αρχών.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, πρέπει να δώσει δυναμικό παρόν στον δημόσιο διάλογο και να λειτουργήσει ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, υποβάλλοντας ολοκληρωμένες απόψεις και προτάσεις. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να είναι δυνατό και ενισχυμένο για να συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια τους επαγγελματίες του χώρου μας – λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους – και να προστατεύει τα καλώς νοούμενα επαγγελματικά μας συμφέροντα.

Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με τη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων & Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ), στο πλευρό του προέδρου του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνου Κόλλια. Εκτιμώ ότι, η εμπειρία που έχω αποκτήσει στα 35 χρόνια ως ενεργός επαγγελματίας του κλάδου, θα μου επιτρέψει να ενισχύσω το έργο του Επιμελητηρίου, σε αυτήν την κρίσιμη φάση.

Ο ρόλος μου στην EY Ελλάδος, ως επικεφαλής του Τμήματος Φορολογικών Υπηρεσιών, με φέρνει σε καθημερινή επαφή με τα προβλήματα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ μου επέτρεψε να εμβαθύνω και να ειδικευθώ σε σειρά από επί μέρους τομείς της φορολογίας.

Ζητώ τη στήριξή σας για να μπορέσουμε μαζί να επιτύχουμε τον στόχο μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η ψήφος όλων όσων είσαστε μέλη του Επιμελητηρίου, θα με τιμήσει ιδιαίτερα. Σε περίπτωση που δεν ανήκετε στο Επιμελητήριο, θα ήταν εξίσου μεγάλη τιμή για εμένα να ενισχύατε την προσπάθειά μας, προτρέποντας όσους γνωστούς σας είναι μέλη, να προσέλθουν στις κάλπες.

Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τον κλάδο μας, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο Επιμελητήριο. Ψηφίζοντας και στηρίζοντας τους αξιόλογους υποψηφίους-εκπροσώπους του κλάδου μας, ανεξαρτήτως συνδυασμού, εξασφαλίζουμε τη δυναμική αντιπροσώπευσή μας ως επαγγελματίες, την επόμενη ημέρα.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019, δίνουμε στην επόμενη διοίκηση του Ο.Ε.Ε. τη δύναμη που θα χρειαστεί για να επιτελέσει το απαιτητικό της έργο, τα επόμενα χρόνια.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Στέφανος Η. Μήτσιος
Υποψήφιο Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ)