Στέφανος Μάνος: Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θα κοπούν τα λεφτά

Η Ελλάδα πρέπει να αισθάνεται ανακούφιση. Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα τεράστιο πακέτο για την ανοικοδόμηση των οικονομιών που πλήγηκαν από την πανδημία. Κόντρα στις απόψεις του συρμού, χαίρομαι που ο Ολλανδός πρωθυπουργός επέβαλλε ρήτρα πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θα κοπούν τα λεφτά.

****

Εξοργίζομαι και με τις εφημερίδες. Ενενήντα ή και περισσότερα λεπτά μιλούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να αποσείσει τις εναντίον του κατηγορίες. Τα ΝΕΑ κατάφεραν να συντμήσουν τα 90 λεπτά σε 4 λέξεις. Η Καθημερινή σε 20 λέξεις και μια φωτογραφία. Εγώ έμεινα με τις προκαταλήψεις μου.

****

Εξοργίζομαι με τους βουλευτές μας. Καταδικάστηκε η Novartis από τους Αμερικανούς με 310 εκ. $ επειδή λάδωνε Έλληνες αξιωματούχους. Δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να ζητήσει επιβολή ίσου η μεγαλύτερου προστίμου από την Ελληνική κυβέρνηση. Στη φλυαρία πρώτοι, στο δια ταύτα μηδέν!

****

Το 2020 θα το θυμόμαστε: Για την πανδημία, την οικονομική καχεξία που προκάλεσε και τη συνεχή ανησυχία που προκαλούν οι Τούρκοι. Και για ηχογραφήσεις χάρη στη τεχνολογία. Στην αρχή φέτος ο κ. Βαρουφάκης, ακολούθησε ο επιχειρηματίας κ. Μιωνής και προχθές ο πυροσβέστης κ. Λιότσιος!

****

Στη Βουλή θα συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική παιδεία. Απελευθερώνει τα ιδιωτικά σχολεία από τον κρατικό κορσέ. Όσοι έχουν παιδιά σε ιδιωτικά σύντομα θα καταλάβουν τη βελτίωση. Για τα παιδιά γίνεται το νομοσχέδιο. Οι συνδικαλιστές που διαμαρτύρονται είναι εχθροί τους.

****

Και η ανταπάντησή μου στην Ακαδημία στα ΝΕΑ. Οι έλληνες Ακαδημαϊκοί εισπράττουν (σύμβολα;) 21.000 ευρώ περίπου ετησίως (αφορολόγητα), ενώ οι γάλλοι Ακαδημαϊκοί περιορίζονται στο συμβολικό ποσό των 3.810 ευρώ. Τα «σύμβολα» της Ακαδημίας
Τα «σύμβολα» της Ακαδημίας – ΤΑ ΝΕΑ- Τη σκούντησα την Ακαδημία! Ελπίζω τώρα να υπάρξει συνέχεια tanea.gr