Στα “όπλα” η δυτική Ελλάδα για το επερχόμενο λουκέτο στα καταστήματα της Πειραιώς – Στο στοχάστρο και οι “ανήμποροι” βουλευτές

Aνεπιθύμητα πρόσωπα φοβούνται πως θα είναι για τους πολίτες οι βουλευτές της περιφέρειας και κυρίως του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγονται στις περιοχές που η διοίκηση Μεγάλου έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στα φυσικά καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς  στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να αποτρέψουν το κλείσιμο τους.

Την ανησυχία τους αυτή την έχουν μεταφέρει και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να ασκηθεί πίεση από ψηλά καθώς η δικές τους παρεμβάσεις έχουν πέσει στο κενό.

Μάλιστα οπως μας μεταφέρουν το κλίμα στις περιφέρειες τους δεν είναι καθόλου καλό και η αδυναμία της κυβέρνησης να πιέσει αποτελεσματικά την Τράπεζα θα της στοιχίσει στις εκλογές που σχεδιάζει το Μαξίμου.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε σύσσωμοι οι βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκονται σήμερα στο Θέρμο παίρνοντας μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που διοργανώνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Η κινητοποίηση γίνεται προκειμένου «να εκφραστεί η πάνδημη δυσφορία ενάντια στους σχεδιασμούς της διοίκησης για την παύση της λειτουργίας αυτού του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στον ορεινό Δήμο Θέρμου».

«Μαζί μας τάσσονται και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας σε όλη την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και ανακοίνωσαν στάση εργασίας την ίδια μέρα (7:45 – 11:45) ενάντια στο επικείμενο μαζικό κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου που  στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των σωματείων τους με ανακίνωση του διατρανώνει την αντίθεση του στο κλείσιμο των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς «που οδηγούν τους τραπεζοϋπάλληλους στην ανεργία και το κοινό σε ταλαιπωρία», τονίζοντας πως «πρέπει να γίνουν προσλήψεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού».

Με βάση την πείρα προηγούμενων τέτοιων διαδικασιών είναι βέβαιο ότι και οι εργαζόμενοι όχι μόνο του καταστήματος αυτού αλλά και των υπολοίπων καταστημάτων της τράπεζας θα αντιμετωπίσουν αφόρητες πιέσεις για να δεχτούν την «εθελούσια» απόλυσή τους με απειλές για μετακινήσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους την ίδια ώρα που οι εναπομείναντες στο νομό εργαζόμενοι θα στενάζουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πελάτες δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν καταλήγει η ανακοίνωση