Στ. Πέτσας: Δεν αποκλείονται αυστηρότερα τοπικά μέτρα

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ σημείωσε πως είναι πιθανό -αλλά όχι βέβαιο- να γίνουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας, εφόσον υπάρξει σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο» τόνισε και πρόσθεσε πως «αν ανοίξουμε τον κύκλο των επαφών μας, θα κινδυνεύσουμε». Απηύθυνε δε έκκληση στις γιορτές κάθε οικογένεια να μείνει μόνο με άλλη μία συγγενική ή φιλική της οικογένεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο. Διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν εξετάζεται αυστηροποίηση μέτρων σε γενικό επίπεδο.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για περιοχές που εμφανίζουν απόκλιση σε σύγκριση με τη βελτιωμένη γενική εικόνα στη χώρα.

Ως προς τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημείωσε ότι κάθε κράτος – μέλος της Ε.Ε. λαμβάνει τα εμβόλια τα οποία αντιστοιχούν στον πληθυσμό του. Όπως είπε, τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν πιθανώς στα τέλη της χρονιάς.

Ερωτηθείς πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, είπε πως δεν θα ήθελε να μιλήσει με αριθμούς αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο θα παραληφθούν τελικώς λιγότερα εμβόλια από όσα αναμένονταν.