Στ. Κασσελάκης: «Στείλτε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη “αλαζονεία τέλος”»

«Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε, θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι» τόνισε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «αλαζονεία τέλος» στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας με δράση στις ΗΠΑ 21 χρόνια, αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα και δεν ήρθα να βγάλω ούτε ένα ευρώ σε βάρος της χώρας μου. Οι πειρατές δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, παρουσιάζοντας σε γιγαντοοθόνες πίνακα με οικονομικά στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση το 2023. Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει και αυτός τα δικά του περιουσιακά στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές.

Όπως είπε, στον πίνακα περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του. Μάλιστα, ανέφερε ότι «τα πιστόλια του Μαξίμου» ετοιμάζονται να πυροβολήσουν τον σύζυγό του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Ακόμη παρουσίασε συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του «πόθεν έσχες», ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

 

Ο πίνακας με τα περιουσιακά στοιχεία του Στ. Κασσελάκη, όπως τον παρουσίασε ο ίδιος
Στον πίνακα, όπου αποτύπωσε την περιουσιακή του κατάσταση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει λόγο για:
  • Εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια
  • για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια
  • επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ακόμη:

  • την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2023
  • ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες
  • τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.