Στ. Κασσελάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πειρατεία στο καράβι της σταθερότητας και το οδηγεί στα βράχια»

«Το κράτος Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα ούτε στον “Ιανό” το 2020 ούτε σήμερα. Η Δεξιά δεν νοιάζεται για τα προβλήματα του κόσμου. Τα προκαλεί» δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πειρατεία στο καράβι της σταθερότητας και το οδηγεί στα βράχια… Κρύβεται ενόσω η χώρα καταστρέφεται απ’ άκρη σ’ άκρη… Βγάζει μάτια η ασχετοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά» αναφέρει και προσθέτει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να διοικεί το κράτος, να προστατεύει τους πολίτες, τις περιουσίες, τον δημόσιο χώρο, το φυσικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη υποστηρίζει ότι το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει οριστικά και αμετάκλητα, χωρίς καν να έχουν συμπληρωθεί οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης.

Σχετικά με την οικονομία δηλώνει ότι είναι υπέρ μιας πολιτικής που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ταυτόχρονα θα προστατεύει τους πολίτες τόσο απέναντι στην ακόρεστη δίψα των αγορών για περισσότερο κέρδος, όσο και απέναντι στον αυταρχισμό του κράτους.

Ερωτηθείς τι θα επιδιώξει στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος και αν σκοπεύει να ζητήσει αλλαγή καταστατικού εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Κασσελάκης απάντησε, μεταξύ άλλων: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τον κόσμο τον καίει η αλλαγή ή όχι του καταστατικού, την οποία πολλοί και διάφοροι ζητούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους… Αυτό που καίει τον κόσμο είναι η απάντηση σε κάθε αγωνιώδες ερώτημα για το μέλλον του… Στο έκτακτο συνέδριο οφείλουμε να δεσμευτούμε για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του κόμματος, τη δημοκρατία στη λειτουργία του κόμματος, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο, τον οποίο καλούμε να μας ξαναεμπιστευτεί, ποιες είναι οι βασικές πολιτικές προτεραιότητες με τις οποίες η ελληνική κοινωνία θα ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της».