ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ! Η φωνή των παιδικών μας χρόνων!

***

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ! Η φωνή των παιδικών μας χρόνων!

“Απόψε μετά 3 εβδομάδων βασανιστικές νύχτες, καθώς δεν μπορούσα να ηρεμήσω γιατί σκεφτόμουν όλα αυτά που έβγαζαν από τις ψυχές τους ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι συνάδελφοι μου και οι άλλοι συνάνθρωποι, απόψε θα κοιμηθώ ήρεμος σαν να έχω πλάι μου μια τεράστια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά όλων των ανθρώπων της τέχνης..”

  • Ο Σπύρος Μπιμπίλας, που η φωνή του “έντυσε” την παιδικότητα μας, με αυτή τη δήλωση τίμησε την τέχνη του, τίμησε τον τίτλο του προέδρου της Σ.Ε.Η, μα πάνω απ’ όλα τίμησε τη προσωπικότητα του και το ήθος του.
Ήταν ο Κέρμιτ, ο βάτραχος, στο “The Muppet Show”, το γουρουνάκι στον “Γουίνι το αρκουδάκι”, ήταν η Ντόλυ στον “Λούκι Λουκ”, ο Ζάζου στον “βασιλιά των λιονταριών”, ο μπισκοτούλης στον “Σρεκ”, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Χαχανούλης, στα αξιολάτρευτα “Στρουμφάκια”, ήταν ο Bugs Bunny μας. Ήταν όλες οι φωνές μαζί των παιδικών μας χρόνων.
  • Και την αγάπη για τα παιδιά, τη ζεστασιά στις ερμηνευτικές ακροάσεις των κινουμένων σχεδίων, το ταλέντο και την αγάπη για το θέατρο και την τηλεόραση, τις υπερασπίστηκε με περισσό ήθος.
Και όταν κάποιοι εμμένουν ότι είναι δύσκολο να έχεις ήθος τη σήμερον ημέρα, το ίδιο δύσκολο σας διαβεβαιώνω ότι ήταν και χθες και προχθές και ακόμη πιο δύσκολο θα είναι ίσως και την αυριανή και την μεθαυριανή μέρα.
  • Γιατί το ήθος του Σπύρου Μπιμπίλα, δεν ζυγίζεται με κριτήρια ποσοτικά, δηλαδή υλικά, αλλά ποιοτικά, δηλαδή άυλα. Δεν πηγάζει από τη θέση που κατέχει στο σωματείο την Ελλήνων ηθοποιών, αλλά από μέσα του.
Αυτός που κατονομάστηκε ως “μέτριος”, είναι αυτός που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τη φωνή του.
  • Είναι εκείνος που σεβάστηκε τα παιδιά, τα έκανε να χαμογελούν, τα ταξίδεψε στο ουράνιο τόξο των παραμυθιών και διατήρησε τη παιδικότητα τους ακόμη και μεγαλώνοντας, αναπολώντας και κρατώντας τη φωνή του βαθειά μέσα στη ψυχή τους.

Είναι εκείνος που δεν κατέστρεψε και δεν βίασε παιδιά, αλλά είναι εκείνος που ΠΟΙΕΙ ΗΘΟΣ !!!

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ