Σπίτι της Κύπρου (Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας) : Οι εκδηλώσεις μας…

 

ΑΡΧΙΚΗ


Καλώς ήρθατε στο Σπίτι μας

Το Σπίτι της Κύπρου, το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στεγάζεται από το Δεκέμβριο του 2011 στο νέο κτήριο της Πρεσβείας, στην οδό Ξενοφώντος 2Α, δίπλα από την Πλατεία Συντάγματος.

Μετά από 27 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Σπίτι της Κύπρου, ανανεωμένο, σε νέους χώρους με σύγχρονες υποδομές, εξακολουθεί να αναπτύσσει το ίδιο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, παραμένοντας πάντοτε πιστό στο όνομά του, στην ιστορία του, στις επιλογές του και στους διαχρονικούς στόχους του: ένας χώρος οικείος και φιλόξενος που προβάλλει την πνευματική παραγωγή των Κυπρίων και Ελλαδιτών λογοτεχνών, καλλιτεχνών, δημιουργών και επιστημόνων, καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των πνευματικών ανθρώπων Ελλάδας και Κύπρου· ένας χώρος που εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας .

Συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σεπτέμβριο του 2011 το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έκτοτε, στο πλαίσιο του μνημονίου, διοργανώνονται στις αίθουσές του εκδηλώσεις κυπριακού ενδιαφέροντος, που αφορούν στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και τα εικαστικά.