Σπείρα που είχε διαπράξει τουλάχιστον 45 κλοπές εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν τα μέλη συμμορίας, που κατηγορείται ότι διέπραξε περισσότερες από 45 κλοπές και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας που είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις αρχές του φθινοπώρου του 2021 και διέπραττε κλοπές από σπίτια. Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, και είχαν ως ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας, διέπρατταν κλοπές σε οικίες στις περιοχές του Ωρωπού, του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων και Δηλεσίου Βοιωτίας καθώς και σε περίχωρα της Χαλκίδας.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι αφαιρούσαν από την περιοχή των Οινοφύτων. Στη συνέχεια, χτυπούσαν κατοικίες όταν απουσίαζαν οι ένοικοι και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή, αλλά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει τουλάχιστον 45 κλοπές σε οικίες και μία σε όχημα, ενώ έχουν αφαιρέσει έξι φορές πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., η λείτα του αγγίζει το ποσό των 250.000 ευρώ. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Οκτώ τηλεοράσεις, πέντε ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές, τρεις φορητοί υπολογιστές, κοσμήματα και δύο αυτοκίνητα.