Σπάστε τη σιωπή! Διεκδικήστε μία ζωή απαλλαγμένη από τη βία!

Για σήμερα και για κάθε σήμερα, ο σεβασμός που δεν καλλιεργήθηκε και δεν καλλιεργείται εν έτει 2020, στις γυναίκες, επιβάλλεται να εγκαθιδρύσει κάποια στιγμή, ένα μέλλον για εκείνες, που θα έχουν τη δυνατότητα να περπατούν στο δρόμο χωρίς φόβο, να υπερασπίζονται και να λένε τη γνώμη τους, χωρίς φόβο, να ερωτεύονται, να ζούνε τον έρωτα τους και να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν γνώμη, χωρίς ίχνος φόβου, να έχουν το δικαίωμα της επιλογής τους τι τις κάνει ευτυχισμένες, χωρίς φόβο.

  • Μα κυρίως, να ζει ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα, ανεξαρτήτως φύλλου.
Όταν η βία αρχίζει, ο φόβος κυριαρχεί, οι τύψεις και η απόρριψη του εαυτού τους ξεκινά, ο τρόμος γίνεται φίλος τους και ο εφιάλτης της επαναλαμβανόμενης βίας που δέχονται, αδρανοποιεί κάθε κύτταρο σκέψης για την αναζήτηση βοήθειας.
  • Η προτροπή να σπάσουν κατεστημένα σιωπής και φόβου από το περιβάλλον που αντιλαμβάνεται έστω και το παραμικρό, πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα.
Εκεί που κρύβεται το βαθύ κράτος της “αντρίλας”, εκεί αρχίζει η βία, σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική, το trafficking, εργασιακή εκμετάλλευση, βίαιος τραμπουκισμός, ενδοοικογενειακή βία και το χρόνιο στερεότυπο της κοινωνίας για το δήθεν “ασθενές φύλο”.
  • Σε ακραίες περιπτώσεις ο ακρωτηριασμός γυναικείων οργάνων, οι εκτελέσεις ή οι λιθοβολισμοί, αποτελούν επίσης φρικαλέα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών. Ας βάλουμε ΤΕΛΟΣ επιτέλους στη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ!
Ας χαρίσουμε το χαμόγελο της ζωής που αξίζει σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες θύματα, δείχνοντας τους συμπαράσταση, συμμετέχοντας στην υπεράσπιση της κοινωνικής αντίληψης που “χαστουκίζει” τη βία. Οι βάρβαροι του πολιτισμένου κόσμου, όσο παραμένει το βαθύ σκοτάδι της σιωπής, θα συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τη μαύρη τρύπα σε βάρος αθώων ψυχών.
  • Σπάστε τη σιωπή!
  • Διεκδικήστε μία ζωή απαλλαγμένη από τη βία!
ΜΗ ΤΗ ΧΤΥΠΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΗ ΤΗ ΧΤΥΠΑΣ! ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!
  • Καλλιόπη Βαρδάκα

Επικοινωνιολόγος – ειδική συνεργάτης του μ/μ