Σπάει στα δύο ο Όμιλος Folli Follie;

Μαθαίνουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο μακρινό Χόνγκ Κόνγκ όπου προφανώς αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση από ότι στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά μαθαίνω ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Rothschild για την “επόμενη μέρα” του FF Group. Το σχέδιο έχει τρείς φάσεις.

  1. θα καλυφθούν αμέσως τα δύο ομολογιακά δάνεια που έχει συνάψει στις διεθνείς αγορές  ο Όμιλος Folli Follie με την προτεραιότητα να δίνεται σε αυτό των 250 εκατ, που λήγει το 2019.  Τα ομόλογα αυτά εξυπηρετούνται κανονικά αλλά η Rothschild θέλει να προλάβει το ενδεχόμενο να καταγγελθούν με συνέπεια να ενεργοποιηθούν αυστηρές ρήτρες που φτάνουν μέχρι την ποινική δίωξη κατά φυσικών προσώπων και οδηγούν σε μετοχικές αλλαγές.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα είναι υπό διευθέτηση.
  2. Το σχέδιο Rothschild προβλέπει το σπάσιμο του ομίλου στα δύο. Θα μοιάζει πολύ με το διαχωρισμό του ομίλου σε “καλό” και “κακό”. Το πρόβλημα εδώ εντοπίζεται στη στάση της κινεζικής FOSUN που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου. Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των ελέγχων  της Ernst and Young και της Alvarez and Marshall στην αγορά της Kίνας και του Χονγκ Κονγκ.
  3. Η Rothschild προσπαθεί να βρει επενδυτές πρόθυμους να αγοράσουν μέρος και δρα στπριότητες του ομίλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η Rothschild έχει προχωρημένες επαφέςψμε τη δανέζικη Pandora (βασικός ανταγωνιστής) του FF Group στην Κίνα αλλά λόγω της έκθεσης της στην ασιατική αγορά υποβαθμίστηκε πρόσφατα, η αυστριακή Swarovski για τα κοσμήματα, οι ιταλικέ Furla (τσάντες, γυαλιά, πορτοφόλια κλπ ) Monder (κυρίως ένδυση) , η αγγλική Jaeger, η αμερικανική Signet Jewelers η μεγαλύτερη διεθνώς στη λιανική κοσμημάτων, διαμαντιών και ακόμη 2 – 4 γνωστά ονόματα.Το πρόβλημα που ενδεχομένου θα προκύψει είναι οι ποινικές διώξεις εναντίον προσώπωντης διοίκησης.Αν δεν υπάρξουν ποινικές διώξεις εναντίον της οικογένειας η Rothschild θα προλάβει να ολοκληρώσει την απόσχιση των θυγατρικών σε Κίνα και ενδεχομένως σε Άπω Ανατολή.

    Πηγή: Καθημερινή