Σουηδία: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας λίγο πριν από την έναρξη συναυλίας στην Ουψάλα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε χθες σε συναυλιακό χώρο της Ουψάλα στη Σουηδία, όταν ένας άνθρωπος έπεσε από τον έβδομο όροφο πάνω σε δύο θεατές.

Περίπου 1.000 θεατές είχαν συγκεντρωθεί στον συναυλιακό χώρο Uppsala Konsert & Kongress, ένα σύγχρονο πολυώροφο κτήριο, όπου είχε προγραμματιστεί να δοθεί συναυλία προς τιμήν του συγκροτήματος ABBA.

«Λάβαμε μια κλήση ότι ένα άτομο που είτε πήδηξε είτε έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα στην αίθουσα συναυλιών στο κέντρο της Ουψάλα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Μάγκνους Γιάνσον Κλαρίν.

Το φουαγέ του συναυλιακού χώρου είχε ανοιχτό σημείο όπου ο άνθρωπος αυτός έπεσε από τον έβδομο όροφο, καταλήγοντας πάνω σε άλλους δύο ανθρώπους. Το άτομο που έπεσε και το ένα από τα δύο άλλα που χτυπήθηκαν σκοτώθηκαν, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε.

Η ζωή του τελευταίου δεν κινδύνευσε, πρόσθεσε ο Κλαρίν, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων, καθώς οι συγγενείς τους δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί.

Η αστυνομία έκλεισε την αίθουσα για να μη χάσει κανέναν αυτόπτη μάρτυρα, αλλά οι εγκαταστάσεις είχαν ήδη ερημώσει. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα», είπε ο Κλαρίν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα τοπική ώρα, καθώς έφταναν οι θεατές. Η συναυλία επρόκειτο να αρχίσει στις 7.30 αλλά φυσικά ακυρώθηκε.