Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στην Κρήτη – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες αύριο έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις για το σύνολο του νησιού.

Με δεδομένα τα προβλήματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της- έχει ήδη ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ετοιμότητας που περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες οδηγίες αυτοπροστασίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ των οδηγιών, τις οποίες καλούνται να ακολουθήσουν οι πολίτες, είναι η ασφάλιση αντικειμένων και πρόχειρων κατασκευών που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Στις μετακινήσεις να φροντίζουν να είναι ενημερωμένοι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου και, αν είναι δυνατόν, να αλλάξουν το πρόγραμμα της μετακίνησής τους. Επίσης καλούνται να προσέχουν σε επικίνδυνα σημεία, όπως δρόμοι που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα.