Σοκ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: Κατηγορείται για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας ο μέγας αρχιμανδρίτης

Τον μέγα αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελο Σίσκο συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα 17 Απριλίου οι τουρκικές Αρχές για κλοπή από κατάστημα ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευαστεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων. Όπως μεταδίδει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο μέγας αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη στη φυλακή, ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος παράλληλα τον έθεσε σε επ’ αόριστον αργία.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ανέφερε σε δηλώσεις της σε μέσα ενημέρωσης: «Είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέφτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο μέγας αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι επίσης αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά, πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Σύμφωνα με πηγές από το Φανάρι, ο Πατριάρχης είναι ιδιαίτερα λυπημένος και προβληματισμένος για το συμβάν, διότι το Πατριαρχείο διασύρεται, καθώς το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο διαδίκτυο με προβολή σχετικού βίντεο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αρχιμανδρίτη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον μέγα αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Εθνικός Κήρυκας: Έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Έχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι.

Εθνικός Κήρυκας: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

Πατέρας Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

Εθνικός Κήρυκας: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστον;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;

Πηγή: in.gr