Σοκ στα Γιάννενα: Όλοι οι φιλοξενούμενοι γηροκομείου θετικοί στον κορωνοϊό!

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι σε ιδιωτικό κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν εκεί καθώς και τα δύο τρίτα των εργαζομένων!

Οι συνολικά 56 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στις μονάδες Λοιμωδών του νοσοκομείων Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας, ενώ -όπως έγινε γνωστό- για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα κατόπιν αιτήματος του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

Ο κ. Καρβέλης ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση ή όχι των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο, ενώ εξήγησε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του γηροκομείου για νοσηλεία εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Ιδιοκτήτης γηροκομείου: Είμαστε σε τραγική κατάσταση

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν» ανέφερε μιλώντας στο epiruspost.gr o ιδιοκτήτης του γηροκομείου.