Σοφία Νικολάου: «Δεν υπάρχει πόρισμα του ΣΔΟΕ, είναι πρώιμο έγγραφο που βρίθει ανακριβειών»

«Ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Σοφία Νικολάου το πόρισμα του ΣΔΟΕ που φέρεται ότι καταδεικνύει ζημιά 2 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, η κυρία Νικολάου -υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Εύβοιας και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής- επισκέφτηκε σήμερα τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη στον απόηχο δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία -βάσει πορίσματος του ΣΔΟΕ- το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από συμβάσεις που υπέγραψε η ίδια, όταν ήταν επικεφαλής της Γενικής Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κυρία Νικολάου, δεν υφίσταται πόρισμα αλλά πρόκειται για «ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωσή της».

Η ανάρτηση της κυρίας Νικολάου

«Δεν υπάρχει “πόρισμα” ΣΔΟΕ. Επισκέφθηκα σήμερα το κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκα με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη. Στη συνάντηση του παρουσίασα σειρά εγγράφων τα οποία αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο “πόρισμα” του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου. Κι όμως αυτό βαφτίστηκε πόρισμα!

Στη συνάντηση έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος -καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου- και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του “πορίσματος”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.Κι όμως, οι ελεγχόμενοι πλέον “ελεγκτές” του ΣΔΟΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την πλημμελή δουλειά τους στο στρατευμένο Documento, με μοναδικό στόχο την συκοφάντηση μου προκειμένου να αποπεμφθώ από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να μην είναι υποψήφια στο Νομό Εύβοιας. Φαίνεται πως μόνο αυτό τους “τρώει”!Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα πάντα είναι στημένα και γι’ αυτό το λόγο, έχω ήδη έτοιμες τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες όμως εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα στοιχεία και εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν.

Επιπροσθέτως θα ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποκαλυφθεί από ποια κέντρα ζητήθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου “πορίσματος”. Αυτονόητο είναι, ότι θα ζητηθεί, το συγκεκριμένο “πόρισμα” να επιστρέψει στο ΣΔΟΕ από την Οικονομική Εισαγγελία στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύννομα.Το αποτέλεσμα της σημερινής επίσκεψης στο ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Δεν υπάρχει καμία ζημιά του δημοσίου. Υπάρχει όμως ένας έλεγχος ο οποίος συνεχίζεται, μέρος αυτής της έρευνας -που είναι σε πρώιμο στάδιο- είναι η επίμαχη “πορισματική αναφορά” η οποία δεν καταλήγει σε κανένα τελεσίδικο συμπέρασμα για ζημιά του δημοσίου.

Η αλήθεια θα λάμψει».