Σκωτσέζικο ντους τα αποτελέσματα α’ τριμήνου σε ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Motor Oil

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΕ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΚΑΙ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

 • Φίλοι μικρομέτοχοι έπιασαν οι ζέστες,
 • Αλλά μερικοί μας σερβίρουν καλοκαιριάτικα παλτά!

Στις 2 Μαΐου η EUROXX securities όταν η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έπαιζε στα 1.735€ μας την έδωσε με τιμή στόχο τα 2.40€. Αμέσως είχαμε βγει και είχαμε πει διαβάστε καλά το report γιατί η μετοχή μόνο φθηνή δεν είναι. Βλέπετε έπρεπε να γίνει το placement. Δυστυχώς, έσκασε η FOLLI-FOLLIE, χάλασε η αγορά και τα πελατάκια δεν τσίμπησαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελβαλχαλκορ α.ε

 • Το απίστευτο είναι ότι προχθές η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έβγαλε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου λέγοντας ότι είχε μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 14.2% και ότι τα νούμερά της είναι βελτιωμένα.

Φίλοι μικρομέτοχοι, αυτό το παραμύθι με τα προσαρμοσμένα EBITDA ή τα προσαρμοσμένα κέρδη πρέπει να τελειώνει. Καλώς ή κακώς αν υπάρχει αύξηση ή μείωση στην τιμή του χαλκού και του αλουμινίου είναι μια πραγματικότητα γιατί η εταιρεία λεφτά δίνει για να αγοράσει χαλκό και αλουμίνιο, όχι αέρα κοπανιστό. Το ίδιο και με τη διακύμανση του ευρωδόλαρου.

Σχετική εικόνα

Aτυχώς φίλοι μικρομέτοχοι, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε μια πτώση της τάξης του 31.2% στα κέρδη προ φόρων, τα κανονικά, όχι τα προσαρμοσμένα.

 • Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε τον ισολογισμό..
 • Αλλά η εταιρεία δεν μας έκανε την χάρη, έβγαλε μόνο ένα δελτίο τύπου.
 • Να φανταστείτε, πριν από λίγο καιρό μας την εκθείαζαν…
 • Να τρέξουμε να προλάβουμε να αγοράσουμε γιατί είναι βαθειά υποτιμημένη.
 • Ήταν που ήταν ακριβή σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές, τώρα ήρθε και έδεσε το γλυκό.
 • Όλα στο βωμό της προμήθειας.

MOH: Η μετοχή δεν είναι υπερτιμημένη, με τίποτα, αλλά θέλει τεράστια προσοχή

Aτυχώς φίλοι μικρομέτοχοι, τα αποτελέσματα της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ήταν σκωτσέζικο ντους. Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, στις 31Ιανουρίου του 2018, η PANTELAKISsecurities είχε δώσει για top pick τη μετοχή της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με τιμή στόχο τα 24€. Το πιο σημαντικό του report είναι ότι έβλεπε τα EBITDA να έχουν μια πτώση της τάξης του 9.53% μόνο και να φθάνουν σε ετήσια βάση τα 522 εκ ευρώ.

 • Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ εμφάνισε EBITDA 96 εκ ευρώ από 169 εκ ευρώ, μια πτώση της τάξεως του -43.2%!
 • Τα ΚΜΦΔΜ προσγειώθηκαν στα 41 εκ ευρώ από 90,3 εκ ευρώ, μία πτώση της τάξεως του 54.60%.
 • Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε από 280 εκ ευρώ (τέλος του 2017) στα 347,9 εκ ευρώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ

Ταυτόχρονα, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πέρυσι είχε στο α’ τρίμηνο αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -15.713 εκ ευρώ. Τώρα, οι αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκαν και πήγαν στα -71.844 εκ ευρώ.

 • Φίλοι μικρομέτοχοι, σίγουρα η μετοχή δεν είναι υπερτιμημένη, με τίποτα.
 • Αλλά θέλει τεράστια προσοχή διότι πολλοί παίκτες είναι κερδισμένοι,
 • η υψηλή τιμή του πετρελαίου δημιουργεί πρόβλημα
 • και συγχρόνως αν ξεκινήσει το εμπάργκο στο Ιράν, αυτό θα έχει επίπτωση στο περιθώριο διύλισης.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

Print Friendly, PDF & Email