Σκωτία: Συνελήφθη ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον

Ο σύζυγος της προσφάτως παραιτηθείσας πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, ο Πίτερ Μάρελ, συνελήφθη σήμερα Τετάρτη, έπειτα από έρευνα της αστυνομίας για το τι απέγιναν περισσότερες από 600.000 στερλίνες που συγκεντρώθηκαν το 2017 από υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Σύμφωνα με το BBC και το ειδησεογραφικό πρακτορείο PA, ο 58χρονος Μάρελ συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για τα οικονομικά του κόμματος. Έως τα μέσα Μαρτίου ήταν γενικός διευθυντής του SNP και είχε τότε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του εν μέσω πολεμικής για τον αριθμό των μελών του κόμματος και εσωτερικής εκστρατείας για την εκλογή νέου ηγέτη.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στο πώς χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 600.000 στερλίνες, που συγκέντρωσαν υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017 και οι οποίες υποτίθεται ότι περιορίζονταν σε δαπάνες γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά απουσίαζαν από τους αρχειοθετημένους λογαριασμούς του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκολα Στέρτζον, έπειτα από οκτώ χρόνια στην πρωθυπουργία της Σκωτίας και συνολικά 15 σε θέσεις ευθύνης στην τοπική κυβέρνηση, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στα μέσα Φεβρουαρίου την παραίτησή της, λέγοντας ότι δεν είχε «πολλή ενέργεια».

Η αποχώρηση της Στερτζον, η οποία είχε ταχθεί με αποφασιστικότητα στη μάχη για ανεξαρτησία, αποδυνάμωσε το κόμμα, το οποίο βγήκε διαιρεμένο από την εσωτερική εκστρατεία που κατέληξε στην εκλογή του 37χρονου Χάμζα Γιούσαφ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γιούσαφ, ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης ενός από τα έθνη που συνιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρείται συνεχιστής του έργου της Στέρτζον, με μια γραμμή προοδευτισμού στα κοινωνικά ζητήματα και αριστερή στα οικονομικά. Ωστόσο εξασφάλισε μόνον το 52% των ψήφων απέναντι στην πιο συντηρητική Κέιτ Φορμπς.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις